AFTAP 2070

Zaterdag 17 september 2022

AFTAP 2070

In het najaar van 2018 ontstond, waar anders dan aan onze toog, een wild idee. Een aantal geëngageerde leden van ons jeugdhuis droomden luidop over hoe zalig het wel niet zou zijn als Zwijndrecht een eigen festival zou hebben. Wat ze toen nog niet wisten, was dat de eerste editie van dat festival later, in september 2019 er ook echt van zou komen. De eerste editie van Aftap 2070 was meteen een knaller van formaat. Er werd maanden keihard gezwoegd en gezweet, maar het resultaat mocht er zeker zijn. Jeugdhuis Den Trechter zette zich hiermee voor eens en voor altijd op de kaart in Zwijndrecht en ver daarbuiten. En het succesverhaal van die eerste editie krijgt nog een staartje, want momenteel wordt er hard gewerkt aan de volgende editie. En misschien ook al wel aan de editie daarna, en die daarna, en… Volg Aftap 2070 dus ook zeker op Facebook en Instagram om op de hoogte te blijven van de laatste nieuwtjes en updates over het vetste festival van 2070

Kom veilig naar aftap2070

Om dit jaar van Aftap2070 te kunnen genieten zal je moeten beschikken over een Covid Safe Ticket. Op deze manier kunnen jullie als festivalbezoeker aantonen dat je gevaccineerd bent of negatief getest bent.

Door het gebruik van het Covid Safe Ticket kunnen wij een veilig festival organiseren zonder social distancing & mondmasker!

Het ticket is eenvoudig te downloaden op je smartphone via de CovidSafeBE-app.

Beschik je nog niet over de CovidSafeBE-app? Download deze dan via één van onderstaande links!

line-up

WEBSITE BANNER

TBA

line-up

WEBSITE BANNER

TBA

Helpen als vrijwilliger?

Geen gratis festival zonder vrijwilligers. Daarom zoeken wij ook dit jaar weer vrijwilligers die er samen met ons een geweldige editie van willen maken.
Tijdens je shift mag je gratis drinken en achteraf krijg je drankbonnen om te nuttigen op het festival.
Ben jij de vrijwilliger die wij zoeken? Vul dan snel onderstaand formulier in!


  Hoe geraak ik op aftap2070?

  Graag moedigen wij al onze bezoekers aan om met de FIETS of te voet naar het festival af te zakken! De organisatie biedt een ruime fietsenstalling aan VLAKBIJ DE INGANG van het terrein. U kan de fietsenstalling bereiken via Heirbaan 76 Burcht, vervolgens gaat u verder de kasseiweg af. Ook via de Kerkstaat kan u, door het volgen van het fietspad langs de schelde, het festivalterrein bereiken. Om de weg goed te vinden zullen er ook pijlen hangen langs de kant van de weg.

  We raden het gebruik van de wagen AF. Komt u toch met de wagen? Dan zijn er beperkte parkeerplaatsen ter beschikking. Dit aan sportpark De Wallen (Heirbaan 76). De parking aan de Kerkstaat is uitsluitend voorbehouden aan de omwonende. (Let op: foutparkeren in deze straat wordt streng beboet! Dit is de aanrijroute voor de hulpdiensten)

  U kan ook gebruikmaken van het openbaar vervoer. Nabij het festival kan u afstappen aan de halte “Burcht Kampstraat”, vervolgens dient u de pijlen te volgen. Deze halte wordt bediend door de lijnen: 93,95,97,99,99s De halte ligt op wandelafstand van het terrein. (Let op: er zullen geen nachtbussen ingelegd worden, hou hier rekening mee)

  Ook de Zwijndrechtbus kan u tot aan halte “Burcht Kampstraat” brengen. Ook hier volgt u de pijlen.

  Wanneer u gebruik wenst te maken van een taxi, dan brengt of komt deze u het best oppikken op de parking van Sportpark De Wallen, Heirbaan 76 Burcht.

  Hopelijk vinden jullie dankzij deze richtlijnen de weg snel, maar vooral VEILIG, naar ons festival.

  FAQ

  Ons spetterend festival is ook dit jaar weer helemaal gratis. Dit is te danken aan de ongeremde inzet van onze vrijwilligers, die er alles aan doen om onze bezoekers weer een geweldige festivaldag te bezorgen.

  Om vlot binnen te raken breng je sowieso je identiteitskaart en je Covid Safe Ticket (digitaal of op papier) mee. Dit zal sowieso gecontroleerd worden aan de inkom om de veiligheid van onze festivalgangers te garanderen. Daarnaast verwachten we ook dat je je beste paar dansbenen en zin om te feesten meebrengt!

  Volgende dingen laat je best thuis: eigen drank en voedsel, drugs, wapens, slechte vibes… Om helemaal zeker te zijn van wat kan en niet kan op ons festival kan je hier ons binnenhuisreglement raadplegen.

  Yes! Eindelijk weer helemaal coronavrij uit de bol gaan! Door het Covid Safe Ticket garanderen we dat alle bezoekers en medewerkers ofwel gevaccineerd zijn, ofwel negatief hebben getest op corona. Hou je dus vooral niet in, berg dat mondmasker even op, zing, dans, roep, drink, neem elkaar vast en vergeet alle miserie van de afgelopen jaren!

  Je kan het festivalterrein zoveel mogelijk op en af als je wil. Hou er wel rekening mee dat je elke keer je terug binnen wil, je identiteitskaart en je Covid Safe Ticket moet laten zien aan de ingang.

  Aftap 2070 denkt aan het milieu! Wij dragen vanaf dit jaar ons steentje bij om onze planeet schoon te houden. Daarom hebben we alle wegwerpplastic verbannen van ons festivalterrein. Concreet wil dit zeggen dat we zullen werken met een systeem van herbruikbare wisselbekers. Hierdoor betaal je eenmalig €2 waarborg voor je beker. Hou je lege beker dus zeker goed bij en ruil deze aan de toog in als je een nieuw drankje gaat halen. Als je naar huis vertrekt kan je je beker gewoon weer inruilen en krijg je je waarborg terug!

  Zelf je eten en drank meenemen is niet toegestaan op Aftap 2070. Omdat we een gratis festival zijn, is dit zo goed als onze enige bron van inkomsten. Eten en drinken zal te verkrijgen zijn aan, zeker voor een festival, correcte prijzen.

  Om het onze bezoekers zo makkelijk mogelijk te maken, bieden we een breed gamma aan betaalmogelijkheden aan. Naast cash, kan je je drankbonnen ook betalen met bancontact of met Payconiq!

  Dat kan zeker! Als je zin hebt om mee te helpen bij de opbouw of tijdens het festival, kan je je hier aanmelden. Je wordt uiteraard vergoed, in drankbonnetjes. Die kan je op het festival zelf of achteraf in jeugdhuis Den Trechter gebruiken.

  Algemene Info

  Medemogelijk gemaakt door:

  Schuiven naar boven