FAQ

Dingen die je bovenaan in een trechter giet, komen er onderaan samen weer uit. Ons jeugdhuis is dan ook een spreekwoordelijke trechter die allerlei jongeren van verschillende achtergronden met elkaar verbindt. Iedereen wordt bij ons vanboven in de trechter gedropt, en komt er onderaan als één geheel, samen met de rest weer uit. Iedereen is uniek, iedereen is welkom in jeugdhuis Den Trechter, maar ons jeugdhuis is de trechter waardoor we ons allemaal met elkaar verbonden voelen.

Ons jeugdhuis is open op woensdag, vrijdag en zaterdag. We openen onze deuren telkens om 20 uur ’s avonds en blijven open zolang er ambiance in de keet is! Normaal gezien draaien we onze deur terug vast rond 3 uur. Op woensdag zijn we meestal iets vroeger weer dicht, rond 1 uur.

Een zoutwatervis heeft meer dorst dan de gemiddelde tooghanger in jeugdhuis Den Trechter! Zoutwatervissen moeten veel drinken om uitdroging te voorkomen. Bij een zoetwatervis is het precies andersom, zij hebben nooit dorst. Maar of je nu een dorstige zoutwatervis of een bescheiden zoetwatervisje bent maakt bij ons niet veel uit. Alle vissen zijn even hard welkom in ons jeugdhuis!

Wil je graag eens mee de handen uit de mouwen steken? Dat is heel eenvoudig! Spring eens binnen, spreek een kernlid aan, stuur ons een berichtje… Iedereen is welkom om ons te helpen achter de toog, bij opbouw van fuiven, of overal waar we hulp kunnen gebruiken. We zijn altijd op zoek naar enthousiaste jongeren die ons team willen versterken. Onze vrijwilligers worden trouwens ook beloond voor hun harde werk, in de vorm van drankbonnetjes en eeuwige dank!

Door de centrale ligging in Zwijndrecht is ons jeugdhuis vlotjes te bereiken, of je nu achter de hoek woont of van iets verder op bezoek komt. Ons adres is Dorp-Oost 42, 2070 Zwijndrecht. Dat is vlakbij het Vredespark en de kerk van ons prachtig dorp.

Je trouwe fiets parkeren kan veilig en zonder stress in onze ruime fietsenstalling vlak voor de deur. Vergeet natuurlijk niet om je stalen ros veilig op slot te leggen! Kom je met het openbaar vervoer? De Lijn-halte Dorp ligt op slechts 3 minuutjes wandelen. Daar kan je onder andere tram 3 richting Antwerpen nemen, of de bus nemen als je de richting Beveren/Sint-Niklaas uit moet. Toch zin om met de auto te komen? Dan parkeer je je vierwieler best aan de parking van het kerkhof van Zwijndrecht (Kerkhofstraat 1). Van daaruit zit je op minder dan twee minuten wandelen aan onze toog.

Vroeger dacht men dat een zebra wit met zwarte strepen was, omdat zebra’s een witte buik hebben. Onderzoek heeft uitgewezen dat het tegendeel waar is: zebra’s zijn namelijk zwart met witte strepen. Onder hun witte strepen zit overal zwarte huid. Op de plaats van de witte strepen maakt de huid geen pigment aan die de haren zwart kleurt!

Omdat wij vinden dat iedereen bij ons moet kunnen meegenieten, houden we de prijs van onze dranken bewust laag. Een normaal drankje kost in jeugdhuis Den Trechter €1,60. Voor die prijs kan je genieten van een pintje of van een frisdrank. Daarnaast hebben we ook een wisselend aanbod aan sterke bieren. Voor een speciaal bier betaal je bij ons €2,50. 

Jeugdhuis Den Trechter is een plaats waar iedereen die jong is of zich jong voelt welkom is. Daarom hanteren we ook geen beperkingen op leeftijd. Spring dus gerust eens binnen wanneer jij daar zin in hebt. Het spreekt natuurlijk wel voor zich dat we geen alcohol schenken aan bezoekers jonger dan 16 jaar.

Het harde uiteinde van je schoenveters kan je malie, veterstift of nestel noemen. Al is het natuurlijk geen gemakkelijke gespreksstof: een ‘nestel’ is in de volksmond de benaming voor de hele veter, en bijna niemand weet wat een malie of een veterstift is. Zin om hier toch verder op in te gaan? Aan onze toog vind je ongetwijfeld iemand die deze kwestie verder met jou wil uitspitten.

Dat jeugdhuis Den Trechter de vetste feestjes in Zwijndrecht organiseert weet iedereen al langer dan vandaag. Via onze socialemediakanalen blijf je gemakkelijk op de hoogte van onze superleuke evenementen. Volg ons zeker op Facebook en Instagram om niets te missen!

Zit je nog steeds met vragen waar je geen antwoord op hebt gekregen? Geen nood! Je kan ons altijd bereiken via onze contactpagina of door ons een berichtje te sturen op sociale media. Geraak je er écht niet uit? Dan ben je altijd welkom in ons jeugdhuis voor een uitgebreid antwoord of een tof gesprek. We doen ons uiterste best om al jouw vragen zo snel mogelijk te beantwoorden.

Schuiven naar boven